Home / Sallandcentraal / Belangstelling voor Gemeentepolis Olst-Wijhe gegroeid

Belangstelling voor Gemeentepolis Olst-Wijhe gegroeid

WIJHE – Het aantal inwoners van de gemeente Olst-Wijhe dat gebruik maakt van de gemeentelijke collectieve zorgverzekering is flink gestegen. In 2018 waren er 260 inwoners op deze manier verzekerd; in 2019 is dat aantal 321. Dit is een groei van ruim 23 procent.

Salland Zorgverzekeringen geeft bij deze polis een korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. De stijging komt waarschijnlijk mede door een verruiming van de criteria. Met ingang van dit jaar kunnen ook inwoners met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm van de Gemeentepolis gebruik maken. Tot die tijd gold de grens van 110 procent.

Daarnaast zette de gemeente ook erop in om de bekendheid van de regeling te vergroten. Dat gebeurde onder andere met inloopspreekuren in Olst en in Wijhe. En sinds dit jaar is het ook mogelijk voor inwoners om zich digitaal aan te melden via www.gezondverzekerd.nl. Het is overigens niet mogelijk om in een lopend kalenderjaar over te stappen.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.