Sallandse projecten ontvangen bijdrage Rabobank Coöperatiefonds

DEVENTER – Blije gezichten bij de bestuurders van 26 organisaties die in Salland projecten realiseren. Zij ontvingen onlangs uit handen van Rabobank Salland een financiële bijdrage uit het Coöperatiefonds. Daarbij werd in totaal ruim 71.000 euro verdeeld.

Het geld ging ditmaal naar Stichting de Cirkel Raalte (de realisatie van klimaatbeheersing in de woonkamer); de buurtbewoners van de Vloedkampen in Raalte (aanleg van een jeu-de-boulesbaan), de Koersbalgroep Bathmen (aanschaf nieuwe matten), de Haarlese Tennisclub (aanleg Ledverlichting), de Linderte in Raalte (aanschaf van een buurt AED), Runningclub Lierderholthuis (AED), de Zonnebergen in Heeten (AED), de Eekteweg in Haarle (AED), CRT Raalte (AED), Vrienden van het Hofstedehuis in Raalte (diverse activiteiten), Tennisclub Mariënheem (aanschaf van een nieuw kassasysteem), Stichting Oranje comité Heino (stroomvoorziening), Scouting Achille Ratti in Heeten (vernieuwing van het dak van het clubgebouw), Dynamic Tennis Olst (spelmaterialen voor koersbal en curling), Stichting Zorgtuin Molenenk in Deventer (aanschaf bouwunit voor onderdak en werkruimte), Stichting Wereldwinkel Raalte (vernieuwing van het kassasysteem), Stichting ATD Vierde Wereld in Wijhe (onderhoud van ’t Zwervel), Tennisclub Bathmen (vernieuwing clubgebouw), AV Daventria 1906 (aanschaf hoogspringmat), Stichting Kinderboerderij Wijhe (realisatie van een waterspeelvoorziening), Noaber Energie U.A. Bathmen (oprichting van de Coöperatie), Montessorischool van Lith (duurzame verlichting van het schoolplein), Carnavalsvereniging De Sukkewottels Haarle (inrichting feesttent), Muziekvereniging Salland uit Lierderholthuis (aanschaf van diverse materialen), Jenaplanschool De Kleine Planeet in Deventer (vernieuwing van het schoolplein) en het Buurthuis Middel (vernieuwing van het buurthuis).

De aanvragen die binnen komen, worden beoordeeld door de Coöperatiefonds-commissie, bestaande uit leden van Rabobank Salland. “Zo bepalen leden hoe een deel van onze winst weer terugvloeit in de samenleving”, vertelt directievoorzitter Marco Dirksen. “Want onze leden weten als geen ander wat goed is voor de omgeving waarin zij graag leven.”

In juni 2019 komt de Commissie Coöperatiefonds weer bij elkaar om ingediende aanvragen te beoordelen. Met een bijdrage van het Coöperatiefonds ondersteunt Rabobank Salland investeringen, waarvan een groot deel van de samenleving kan profiteren. Voor meer informatie zie rabobank.nl/salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.