Gewoon Carolien: ´Hebben jullie vandaag Carolien al om hulp gevraagd?´

Tijdens het NOS-slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen kreeg premier Mark Rutte ineens een black-out. Het deed zich voor tijdens een 1-op-1-debat met PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher over de stelling hoe Nederland verder bij elkaar te brengen in plaats van tegenover elkaar te staan.

Rutte wilde twee voorbeelden geven om naast elkaar te staan, maar vergat het tweede voorbeeld. `Carolien, help, ik ben het kwijt’, riep Rutte lachend als een boer met kiespijn richting het publiek. Even later nogmaals ´Help`. Carolien is niet zijn vriendin, Rutte blijft blijkbaar vrijgezel. Caroliene Hermans is de politiek adviseur van Rutte. Zij is zijn steun en toeverlaat. Inmiddels is het Carolien-moment trending in de (sociale) media.

Mogelijk en zeer waarschijnlijk had Rutte door alles met betrekking tot de dodelijke tramaanslag in Utrecht weinig geslapen. Na zo’n pittige dag mag Rutte best even om Carolien roepen, vind ik. Ik heb zelf innerlijk ook weleens een soort roep om een moeder als ik het zelf echt even niet meer weet. Het blijkt dat heel veel mensen die ineens iets overkomt, dit ook ervaren. Een roep om een ander mens, die je helpt om weer verbinding te maken met je lichaam of bij Rutte zijn eigen weten. Het is menselijk, het heeft iets sympathieks.

Asscher had Rutte’s blackout kunnen misbruiken en uitbuiten. Fantastisch dat hij dat niet deed. Dat was dan juist ook weer een mooi voorbeeld van naast elkaar staan. Rutte is gelijkwaardig aan Asscher, ze zijn namelijk allebei mens. Dus geen hiërarchische structuur, geen macht en machtsmisbruik of machtsgebruik, geen regeltjes van hoe het hoort of een wet van hoe het moet en straf als je dat niet doet. Het deed me even mijn innerlijke weten activeren over een aarde waar iedereen innerlijk ´weet´ wat juist is in een bepaalde situatie op een bepaald moment, waar een overvloed is en iedereen overvloeit van liefde. Een wereld van schoonheid, vrijheid en onbegrensde mogelijkheden. Op aarde zijn, is maar één van die mogelijkheden.

Als mens ben je verbonden, onderdeel van een geheel, dus mensen helpen mij in een Carolien moment en ik kan en mag een spiegel zijn en woorden geven aan vele mensen als er een black/out is op lichamelijke, emotionele, mentale, psychische, sociale en-of spirituele gebieden, altijd of onder bepaalde omstandigheden. Tot je weer in je vertrouwen en kracht staat en het allemaal weer weet en kunt. Het zal wel in de naam zitten… Kijk gerust op staging2.carolienjonkman.nl en reageer gerust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.