10.000 leerlingen in actie tegen zwerfvuil

OLST/WIJHE – Wethouder Blind geeft op maandag 1 april het startsein voor de Week van Mooi Schoon in de gemeente Olst-Wijhe op OBS Dijkzicht in Welsum. Dit jaar gaan tienduizend leerlingen uit achttien ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving op te ruimen. Bijna vijfhonderd scholen doen mee aan de Week van Mooi Schoon.

Tijdens het startsein van de Week van Mooi Schoon zal de wethouder de leerlingen veel succes wensen en een cadeau overhandigen aan de school. Daarna zullen de leerlingen voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken de buurt in gaan om zwerfvuil op te ruimen.

2 REACTIES

  1. Als ze nu zelf de troep die ze maken gelijk opruimen, dan is deze aktie helemaal niet nodig. Je moest eens weten wat wij tijdens onze wandelingen aan blikjes, flesjes en ander zwerfvuil oprapen. Vuilnis zakken vol. Blik naar de oudijzer boer en plastic in de plastic container.

  2. In Raalte doen leerlingen dat helemaal anders. Daar gooien ze de plastic verpakkingen, de blikjes enzovoort, als ze tijdens de tussenuren met de vette hap uit de supermarkt terug fietsen naar school, juist op straat en op de gazons. Met het verstand op nul, de blik op oneindig en als het even kan: de smartphone aan het oor. Zo te zien wordt daar blijkbaar door de schoolbesturen geen enkele aandacht aan besteed, want dit wangedrag neemt alleen maar toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.