Zorgorganisaties in Deventer, Olst-Wijhe en Raalte bundelen krachten

In de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst bundelen organisaties in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg hun krachten om samen tot verbeteringen in de langdurige zorg te komen. Op dinsdag 29 januari tekenden zorgaanbieders het ontwikkelplan, dat in het kader van het ontwikkelbudget voor de Verpleeg- en Verzorgingshuizen is opgesteld.

Concrete voorbeelden hieruit zijn het aanstellen van regioverpleegkundigen en het ontwikkelen van een praktijkleerroute. Dertien zorgaanbieders, het ministerie van VWS, de werkgeversvereniging Zorg en Welzijn en het Zorgkantoor Midden IJssel kwamen op dinsdag 29 januari bijeen. Belangrijk onderdeel van de bijeenkomst was de ondertekening van het ontwikkelplan door de zorgaanbieders. In het ontwikkelplan staan knelpunten beschreven die bij meerdere zorgaanbieders spelen. Het plan richt zich op diverse thema’s, zoals de arbeidsmarktproblematiek en het inzetten van technologie.

Loes Kater, voorzitter van de stuurgroep Regionaal Ontwikkelbudget en directeur-bestuurder van de Sallandse ouderenzorgorganisatie ZGR: “De bezetting in de intramurale zorg in de avonduren, de nacht en het weekeinde is een knelpunt. Deze diensten willen we gaan invullen door regioverpleegkundigen in te zetten. De regioverpleegkundigen gaan namens de verschillende zorgaanbieders werken. En met de praktijkleerroute willen we een nieuwe manier van opleiden introduceren. Eén die interessant is voor echte doeners; mensen die er niet voor voelen om jarenlang de schoolbanken in te gaan. Zij leren het vak, met ondersteuning vanuit school, in de praktijk. We denken dat we hiermee ook zij-instromers aanspreken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.