Zaterdag eerste Sallandse carnavalsoptocht in Wijhe

WIJHE – In Middel vieren ze carnaval steevast een week te vroeg, maar daar gebeurt dat met een stevige knipoog. Ook de Diekschoevers uit Wijhe hebben een enigszins aangepast carnavalsrooster, daar vindt de carnavalsoptocht namelijk al plaats op zaterdag 23 februari, maar voor de carnavalsvereniging is dat een heel bewuste, serieuze keuze.

Zo ondervinden de carnavalisten uit Wijhe namelijk minder concurrentie van de optochten in andere buurtdorpen. Want in het verleden moesten te vaak mooie carnavalswagens hun deelname afzeggen in verband met conflicterende tijdschema’s. En het werkt blijkbaar, want de deelname is weer groter dan vorig jaar, zo meldt de carnavalsvereniging trots.

De optocht in Wijhe start om 14.30 uur bij de Industrieweg en gaat vervolgens via de Enkweg, Molenbelt, Langstraat, Oranjelaan, Wijhezicht, Nieuwendijk naar het Van Dedemplein. Na de optocht is het groot feest in residentie ‘Bij ons Wijhe’ (de voormalige Longhorn) in de Langstraat. DJ Roy staat daar achter de draaitafels.

Deelnemers aan de optocht krijgen startgeld en bovendien zijn er geldprijzen te winnen. Groepen en individuen kunnen zich op de dag van de optocht tussen 13.00 en 14.00 uur aanmelden in het gebouw van As’t Spölt Maj Bli’j-wéh (het voormalige Beatrixgebouw) aan de Industrieweg. Hier is ook eten en drinken verkrijgbaar. De carnavalsoptocht is ook live te volgen op televisie via Salland 1 (Ziggo kanaal 45 of KPN kanaal 1391).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.