Home / Sallandcentraal / Wonen in de Werfhorst in Raalte weer een stapje dichterbij

Wonen in de Werfhorst in Raalte weer een stapje dichterbij

RAALTE – Met de ondertekening van het contract waarin alle afspraken over de verbouw van het gebouw de Werfhorst worden geregeld tussen Aannemersbedrijf Valk uit Daarle en SallandWonen is wonen in de Werfhorst weer een stapje dichterbij. Afgelopen vrijdag ondertekenden de directeuren Hans Valk en Marijke Kool het contract in het kantoor van SallandWonen. Als alle vergunningen rond zijn kan de verbouw beginnen.

Na de verbouwing zijn er 14 duurzame huurappartementen voor 1- en 2 persoonshuishoudens, dicht bij winkels en andere voorzieningen, in het gebouw gerealiseerd. SallandWonen gaat deze woningen verhuren voor ongeveer 600 tot 650 euro per maand. SallandWonen geeft hiermee invulling aan haar missie om te zorgen voor duurzame en betaalbare woonruimte.

Het ontwerp komt van de hand van VAB Architecten uit Rijssen. Er is gekozen om het gebouw helemaal in een nieuw jasje te steken. De gevel wordt volledig vervangen en voorzien van extra isolatie en kunststofkozijnen. Elk appartement krijgt een privé buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Ook het terrein wordt opnieuw ingericht met groene elementen en ruimte voor een parkeerplaats voor de nieuwe bewoners. De Werfhorst krijgt door deze ingrijpende verbouwing weer een frisse en tijdloze uitstraling die past binnen de omgeving, waar het goed wonen is.

De appartementen zijn geschikt voor 1- tot 2-persoonshuishoudens van alle leeftijden. Ook aan toekomstige huurders met een eventuele zorgvraag is gedacht. In het ontwerp is dit onder andere terug te zien in een goede rolstoeltoegankelijkheid, minimale hoeveelheid drempels en een korte looplijn van de hoofdslaapkamer naar de badkamer.

Vanaf 1 juli 2018 is voor nieuwbouw een aansluiting op het gasnetwerk niet meer toegestaan. Voor transformatieprojecten geldt deze regel nog niet. SallandWonen heeft echter een hoge duurzaamheidsambitie en kiest ervoor om het woongebouw niet aan te sluiten op het gasnetwerk. De appartementen in de Werfhorst worden daarom extra goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en een CO2- neutrale biomassa-installatie. Met deze maatregelen ontstaat er een energieneutraal woongebouw.

Lees ook

Olst-Wijhe niet verder met plan De Omloop

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe gaat niet verder met het plan De Omloop. In het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.