Willibrordpenning voor Clemens Nieuwenhuis

RAALTE – Clemens Nieuwenhuis uit Raalte heeft afgelopen zondag tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de Pauluskerk de Willibrordpenning ontvangen.

Nieuwenhuis kreeg de onderscheiding omdat hij zich al zestig jaar inzet voor de kerkmuziek. Hij begon op 17-jarige leeftijd als organist met het begeleiden van diverse koren in de omgeving van Twello. In 1971 werd hij organist van de Pauluskerk en even later organist/dirigent van het dames- en het herenkoor van deze kerk. Die taken zette hij na de fusie van deze twee koren tot gemengd koor nog jaren door.

Inmiddels fungeert hij als tweede dirigent/organist. Daarnaast is hij ook dirigent bij de schola in Deventer en als organist actief in Zwolle en Lourdes. Nieuwenhuis kreeg de Willibrordpenning, een onderscheiding van het Aartsbisdom Utrecht, aangeboden uit handen van vicaris Cornelissen.