Wijhe wil buslijn 161 behouden voor dorpscentrum

“Via de Stentor vernamen wij dat de vervoerder van lijndienst 161 in afstemming met de provincie Overijssel heeft besloten om een deel van de lijndienst door het centrum van Wijhe te schrappen. Wij waren niet op de hoogte van dit besluit”, laat Olst-Wijhe weten in een verklaring.

Vanaf 17 februari schrapt de vervoerder de rit van 18.49 uur naar Deventer en de rit van 18.34 uur naar Zwolle omdat er volgens de vervoerder te weinig passagiers gebruikmaken van deze ritten. Daarnaast rijdt de vervoerder niet langer langs de haltes Langstraat en Het Weijtendaal. Dit heeft ook te maken met het aantal passagiers, maar ook met irritatie die de vervoerder merkt bij doorgaande reizigers omdat zij voor hun gevoel voor niks het rondje door Wijhe maken.

De gemeente Olst-Wijhe is het niet eens met dit besluit en heeft zowel mondeling als per brief bezwaar aangetekend tegen het plotseling opheffen van het rondje door Wijhe met buslijn 161. Het college wil hierover in overleg met de provincie Overijssel.

1 REACTIE

  1. De Reiziger heeft gelojk dat hij zich ergert aan de zinloze rit door het dorp, ook zo in Olst, er zit geen hond in de bus, je kunt in beide dorpen de trein nemen en de buurtbus..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.