Vijf kernen Olst-Wijhe op weg naar aardgasvrij

OLST/WIJHE – Herxen, Middel, Marle, Welsum en Wesepe hebben de ambitie om in 2030 aardgasvrij te zijn. Om dit doel te realiseren, krijgen de kernen subsidie van de gemeente Olst-Wijhe en van de provincie Overijssel. De provincie vervijfvoudigde het bedrag per kern waardoor er in totaal 125.000 euro beschikbaar is.

Dankzij deze subsidies krijgen de kernen een jaar lang hulp van Rudi Theunissen en Daniël Vossebeld van Eurus, een bedrijf dat gemeenten en haar inwoners helpt bij de energietransitie. Rudi en Daniël zijn procesbegeleiders met veel ervaring met participatietrajecten. Wethouder Marcel Blind: “Een aantal van deze kernen was vanuit duurzaamheidswerkgroepen of plaatselijke belangen al langer bezig met het thema duurzaamheid vanuit onze Routekaart Energieneutrale kernen. De subsidie van de provincie geeft een extra impuls waarbij dus niet alleen meer wordt gewerkt om energieneutraal te worden, maar ook aardgasvrij. Het vraagt lef om hiermee aan de slag te gaan. Wij waarderen het dat de werkgroepen tijd en energie willen steken in het bewust maken van buurtgenoten van het belang hiervan en dat zij hen stimuleren om mee te doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.