Home / Sallandcentraal / Viering St. Petrus’ Stoel in Raalte

Viering St. Petrus’ Stoel in Raalte

RAALTE – op vrijdag 22 februari om 9.00 uur is er een Eucharistieviering in de Basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte. Het is die dag de feestdag van St. Petrus’ Stoel. Aanvankelijk zetelde de apostel Petrus in de Syrische stad Antiochië. Later kwam hij naar Rome, de hoofdstad van het toenmalige Romeinse Rijk. Daar onderging hij de marteldood. Zijn opvolgers als bisschop van Rome (de paus) zetelen dus op de stoel van Petrus, de eerste der apostelen. Het feest dat Petrus zich als bisschop vestigde in Rome, wordt al gevierd sinds de vierde eeuw. Het is één van de feesten die gevierd behoort te worden in een ‘Pauselijke Basiliek’. Pastoor Cornelissen leidt de viering.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.