VIDEO: Wolf bij Schoonheten? “Kicken!”

SCHOONHETEN – Eerst dacht ze dat het een beer was die in de verte opdoemde op de Schoonhetensweg. Pas toen Milanda uit Raalte het dier op een paar meter genaderd was, zag ze dat het misschien wel een wolf was die haar maandagavond de weg versperde.

Of ze schrok van het dier? Integendeel. “Ik vond het eigenlijk wel kicken”, zegt Milanda. “Het was zo mooi om te zien. Van een afstandje zag ik alleen een schim. Het leek wel een beer, zo groot. Daarna dacht ik dat het een hond was, maar daar leek hij me toch echt te groot voor.”

Milanda pakte haar telefoon erbij en legde vast hoe het dier rustig iets van de weg af likte. “Waarschijnlijk was dat een aangereden dier, die lag nog in een plasje bloed. Een stukje eerder kwam ik ook al een aangereden dier tegen. Ik denk niet dat het een door een wolf gedode prooi was.”

Op de beelden is te zien dat het dier op de weg zich niets aantrekt van het grote licht dat Milanda aan zet. Ook van het getoeter is hij of zij niet echt onder de indruk. Als het dier even later weer het bos in duikt, kan Milanda haar weg vervolgen.

De wolf is afgelopen maanden meerdere keren gesignaleerd in Overijssel. Verschillende schapenboeren in Overijssel werden al slachtoffer van het dier. In oktober vorig jaar beet een wolf een schaap dood in Heino en in juni werden bij boer Nico Kalter in Lierderholthuis maar liefst 26 schapen gedood door een wolf.

Als dit inderdaad om een wolf gaat, is dit voor zover bekend de eerste keer dat een wolf zo duidelijk op video is vastgelegd in Overijssel. Milanda gaat er melding van maken bij Wolven in Nederland.

https://staging2.youtube.com/watch?v=Ez9gkexHEUc

7 REACTIES

  1. Ik woon daar in de buurt.
    Bij die kruising staat een huis kort aan de weg en de bewoners hebben een Duitse herder die wel eens over de weg loopt. Ik vermoed dat dit nu ook het geval is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.