Vernieuwde website voor de KR8 van Raalte

RAALTE – De website staging2.kr8vanraalte.nl is vernieuwd. Naast informatie over wonen, zorg, welzijn, werk, inkomen, kinderen en jeugd biedt de site nu ook een agenda met activiteiten in de gemeente Raalte en een sociale kaart, waarin alle organisaties met hun relevante aanbod staan vermeld.

Inwoners van alle kernen in de gemeente kunnen op de vernieuwde website hun weg vinden. Zo zijn onder het kopje ‘werk en inkomen’ alle regelingen te vinden voor inwoners met een laag inkomen. Maar ook biedt de site informatie over bijvoorbeeld ‘taal en leren’ en mantelzorg. Wie de agenda op de website van KR8 van Raalte opent, ziet al snel dat er iedere dag wel iets te doen is in één van de kernen van de gemeente Raalte. Van bridge tot een tabletcafé en van filmkijken in het zelfregiecentrum tot workshops over opvoeden bij het CJG.

In de sociale kaart staan organisaties die hulp, zorg en advies bieden of die actief zijn in de wijk, met activiteiten, sport en ontmoeting. Alle organisaties hebben één overeenkomst: hun aanbod draagt er aan bij dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Zo gaat het bijvoorbeeld om fysiotherapeuten, schuldhulpverleners en mantelzorgorganisaties, maar ook om de slager om de hoek die maaltijdservice aanbiedt. En wat te denken van de diverse rolstoelpools waar eenieder tegen een kleine vergoeding een rolstoel kan lenen?

Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor het aanleveren en bijhouden van de juiste informatie. Om de sociale kaart up-to-date te houden, kunnen organisaties zichzelf aanmelden of wijzigingen doorgeven. Ook activiteiten op het gebied van het sociaal domein kunnen via staging2.kr8vanraalte.nl worden aangemeld.

Mensen die niet zo digitaal vaardig zijn of die liever met iemand in gesprek gaan, kunnen terecht bij het Sociaal Loket van de gemeente Raalte. Dat is dagelijks van 9.00 tot 12.00 bereikbaar via tel. (0572) 34 77 99.