Veertiende editie wintermarathon groot succes

LEMELERVELD – Zondag 25 februari werd door Cycling Lemelerveld voor de viertiende keer de Boombouw WinterMarathon georganiseerd.
Ondanks lichte vorst in de ochtend werd deze editie met met prachtig weer verreden. Vele laagjes kleding, handschoenen en mutsen waren niet echt nodig om het lijf bij deze temperaturen warm te houden. Met een lekker zonnetje en verder perfecte omstandigheden kon de tocht worden volbracht.
Zo’n 1260 mountainbikers trotseerden de vele heuvels die de route door het Sallandse Heuvellandschap te bieden heeft. De deelnemers roemden de mooie route, het aantal klimkilometers en de uitstekende verzorging. Het is dan ook niet voor niets dat de NTFU deze tocht beoordeeld als topevenement met een “Extra Goed Geregeld” kwalificatie.
In totaal kon er drie afstanden worden gereden: 55, 75 en 100+ kilometer. De kortste afstand voerde de rijders over de Lemelerberg richting Besthmenerberg naar Junne en van daaruit terug door Beerze en opnieuw door het gebied rondom de Besthmenerberg en de Lemelerberg richting Lemelerveld. Een prachtige route die de mooiste plekjes van dit gebied heeft aangedaan.
De 700 deelnemers die hadden gekozen voor de 100 kilometer lange tocht konden hun hart helemaal ophalen. Zij fietsten vanaf de tweede doorkomst op de Besthmenerberg via Hancate naar Hellendoorn. Het inmiddels vermoeide lijf kon bij de verzorgingspost bij Activiteitencentrum De Wilgenweard van nieuwe energie worden voorzien voor de laatste loodzware kilometers door de prachtige omgeving rond Hellendoorn.
Rond half 4 waren alle deelnemers terug gekeerd bij Sportpark Heidepark in Lemelerveld. Daar kon men zich tegoed doen aan een heerlijke kop snert.
Volgend jaar zal de WinterMarathon worden verreden op zondag 23 februari 2020.
Meer info en foto’s: staging2.wintermarathon.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.