Home / Sallandcentraal / Twintigste editie van Tuinexpo Salland

Twintigste editie van Tuinexpo Salland

LUTTENBERG – Van 22 tot en met 24 februari vindt de twintigste editie van de Tuinexpo Salland plaats in de manege in Luttenberg. Dat zal ongetwijfeld reden zijn om met alle vrijwilligers nog een glaasje te drinken, maar eerst is het credo vooral: handen uit de mouwen! In eerste instantie letterlijk omdat de manege in Luttenberg volledig op de schop gaat om ruimte te bieden aan de tweejaarlijkse tuinbeurs.

De Tuinexpo Salland heeft een reputatie op te houden als groenste beurs van Oost-Nederland. Ook dit jaar is de bekende slogan ‘Het voorjaar begint in Luttenberg’ weer van stal gehaald.

Een flink aantal hoveniers heeft zich weer bereid verklaard een modeltuin aan te leggen. Het aanbod loopt uiteen van een moderne, eigentijdse tuin tot de prairietuin en van de Madurodamtuin tot een tuin met klimwand en kabelbaan voor de kinderen. De rode draad? Onderhoudsvriendelijk!

Oudgediende Hoveniersbedrijf Berentschot presenteert het vernieuwende concept van de prairietuin. Binnen dit concept kun je kiezen uit uitgebalanceerde combinaties van sterke, kleurrijke vaste planten. Ze hebben een lange bloeiperiode en er is nauwelijks onderhoud nodig. Top Garden Hoveniers mikt juist op de jonge gezinnen door in de modeltuin zowel een klimwand als een kabelbaan aan te leggen. “In de tuin gaat het om (be)leven. Het moet een plek zijn waar het hele gezin zich thuis voelt”, verklaart eigenaar Hilco Kragt zijn keuze.

Hoewel ze bepalend zijn voor de aantrekkingskracht van Tuinexpo Salland zijn de modeltuinen niet de enige blikvanger. Het aanbod standhouders voor deze jubileumeditie is namelijk ook erg groot en gevarieerd. Van hondenvoeding tot kunstgras, van steigerhouten meubelen tot groene energie en van bodembedekking met perzikstenen tot bamboekussens. “Het is een mooie mix. Wat velen met elkaar verbindt, is het woord duurzaamheid. En in dat licht hebben we ook het initiatief genomen voor een boekenruil. Als je de Tuinexpo bezoekt, kun je in een speciale boekenkast op zoek naar een leuk tuinboek of tijdschrift over tuinen. Je kunt alleen inbrengen, alleen meenemen, maar ook ruilen”, vertellen Ineke Mollink en Els Tijs namens de organisatie.

Meer informatie op www.tuinexposalland.nl.

Lees ook

CDA Raalte vraagt om meer regie regionale overheid inzake stikstofcrisis

RAALTE – Als het aan het CDA Raalte ligt, gaat de wethouder met een duidelijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.