Tweede leven voor materialen de Werfhorst

RAALTE – Oude bouwmaterialen niet weggooien, maar hergebruiken. In de Werfhorst in Raalte is daar deze weken een mooi staaltje van te zien.

Aannemersbedrijf Valk uit Daarle bouwt het leegstaande kantorencomplex aan de Botermakerstraat in opdracht van de nieuwe eigenaar Salland Wonen om tot een appartementencomplex. Een flink deel van de inrichting, zoals deuren en sanitair, gaat niet naar de stort, maar naar de Raalter carnavalsvereniging de Stöppelkaters.

De Raalter carnavalisten gebruiken de materialen voor de inrichting van het nieuwe onderkomen op het MBI-terrein waarvan de bouw inmiddels is begonnen. “Eigenlijk kun je zeggen dat we als vereniging deze maanden overal aan het rondkijken zijn bij verbouwingen, sloop en dergelijke”, zo legt Hans Albers uit. Hij is lid van de bouwcommissie van de carnavalsvereniging en speciaal belast met de inrichting.

“We zoeken naar materialen die we kunnen gebruiken in ons nieuwe onderkomen, waardoor we de totale bouwkosten weer iets kunnen drukken. We hebben voor de Werfhorst contact gelegd met de twee projectleiders van Salland Wonen, Jos Wolfkamp en Toby Reimert en met directeur Hans Valk van de aannemer. Iedereen heeft natuurlijk een hekel aan het weggooien van nog goed bruikbaar materiaal en wilde graag meewerken. Dus nu kunnen we flink wat zaken ophalen die de uitvoerder keurig voor ons klaargezet heeft.”

Zelf is hij nog bezig met een tweedehands brandtrap bij een ander project, terwijl weer een andere Stöppelkater loert op een tweedehands kapschuur. “En die fietsenstalling achter de Werfhorst willen we ook graag hebben voor op het MBI-terrein, maar daar moeten we nog toestemming voor krijgen.”
Twee oudgedienden van de Raalter vereniging, Tjebbe Dijkstra en Herman Tutert, laadden afgelopen dagen met veel plezier de nodige deuren en andere materialen in om die straks goed van pas komen bij de nieuwbouw. Een mooi tweede leven dus voor veel materiaal uit de Werfhorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.