Toetlipp’n Darp klaar voor carnaval

BOSKAMP – Het aftellen is begonnen. Van donderdag 28 februari tot en met zondag 3 maart is het gros van de inwoners van Boskamp te vinden in residentie Ruimzicht om hier carnaval te vieren. Onder leiding van Prins Ronnie Gangmoaker en Adjudant Rob belooft het dit jaar weer een gezellig feest te worden.

Aangezien het carnavalsweekend voor de feestvierders niet lang genoeg kan duren, hebben de Weteringzotten de donderdagavond, beter bekend als ‘Vrouwkesavond’, ook dit jaar weer officieel als feestavond opgenomen in het programma. De avond begint om 20.00 uur, het dragen van een ludiek hoofddeksel is verplicht en uiteraard zijn ‘echte mannen’ ook welkom.

Carnaval voor de jeugd

De vrijdag is traditiegetrouw gereserveerd voor de jeugd en iedereen die zich nog jeugdig voelt. Tijdens de kindermiddag die om 15.00 uur begint laten de aller kleinste zien dat je nooit vroeg genoeg kunt beginnen met carnaval vieren. ’s Avonds wordt de residentie omgetoverd tot discotheek. Tussen 20.00 en 22.00 kunnen de jeugdige voetjes van de vloer en is de toegang gratis. Na 22.00 uur gaat het feest nog tot in de late uurtjes door voor de oudere jeugd.

Eerste Sallandse optocht & Gekostumeerd bal

De eerste Sallandse carnavalsoptocht vindt ook dit jaar weer plaats in Boskamp. De wagenbouwers leggen op dit moment de laatste hand aan de wagens. De optocht, waar al deze wagens te zien zijn, start om 10.00 uur op het dorpsplein tegenover de kerk. De optocht eindigt bij Café Ruimzicht. Vroege vogels kunnen zich echter om 7.00 uur al melden op het dorpsplein voor de traditionele Carnavalsbarbecue. De zaterdag wordt afgesloten met het hoogtepunt van het weekend: Het gekostumeerd bal. Het gekostumeerd bal begint om 20.30 uur. Echte fanatiekelingen kunnen echter om 18.00 uur al terecht in de nieuwe Kriebelkroeg.

Zondag Kleintje Carnaval

Eenmaal bijgekomen en uitgeslapen worden alle carnavalsvierders op zondag om 16.00 uur weer in de residentie verwacht. Opa’s, oma’s, ouders en kinderen; het Kleintje Carnaval op de zondag is een echt familiefeest.