Toch uitbreidingsmogelijkheden geitenhouders Overijssel

ZWOLLE – De Provinciale staten van Overijssel hebben woensdagavond met een amendement enige ruimte geboden voor biologische geitenhouders die in de knel kwamen door een uitbreidingsverbod. Dit verbod werd eind september plotseling afgekondigd. De bedrijven moeten, om aan de jongste certificering biologisch te kunnen voldoen, ook hun jonge mannelijke dieren op eigen bedrijf opfokken. Normaal gesproken gingen die naar een extern opfokbedrijf. De staten hebben besloten deze bedrijven tegemoet te komen, zij mogen wel uitbreiden maar dan moeten zij plaatsingsrechten kopen van die bewuste opfokbedrijven in onze provincie. Het totaal aantal geiten in de provincie mag niet stijgen.
VVD-er Gert Brommer probeerde nog via een ander amendement deze uitbreidingsmogelijkheden voor alle geitenhouderijen te laten gelden, maar kreeg daarin de staten niet mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.