Titel Fairtrade Gemeente Raalte zichtbaar bij binnenkomst dorpen

RAALTE – Eind vorig jaar heeft de gemeente Raalte de titel Fairtrade Gemeente in ontvangst genomen. Meer dan vijftig winkels, bedrijven en instellingen in de gemeente verkopen Fairtrade producten, schenken Fairtrade koffie en thee, verwerken Fairtrade ingrediënten in het eten of dragen bij door middel van duurzame initiatieven en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De titel is nu ook zichtbaar bij binnenkomst van de verschillende dorpskernen.
Verdeeld over de gemeente zijn twaalf bebouwde komborden voorzien van het oranje Fairtrade Gemeente label. Wethouder Frank Niens: “Ik ben er trots op dat wij Fairtrade gemeente zijn. Met de aangebrachte labels maken we dat nog beter zichtbaar. In elke dorpskern is bij binnenkomst op minimaal één plek een verkeersbord met het Fairtrade label erop te vinden.”
Fairtrade zorgt ervoor dat producten onder eerlijke handelsvoorwaarden worden verhandeld met respect voor mens en milieu. De boeren en producenten ontvangen een eerlijke beloning voor hun werk. Ook zorgt Fairtrade voor langdurige handelsrelaties, zodat de boeren en producenten kunnen investeren in zichzelf, hun familie en de gemeenschap waarin zij leven.
Helpt u mee de titel te behouden?
De werkgroep Fairtrade Gemeente Raalte haalde vorig jaar de titel binnen. Om de titel te behouden dienen er elk jaar winkels, bedrijven en instellingen bij te komen die Fairtrade een warm hard toe dragen. Aanmelden kan bij voorzitter via de voorzitter werkgroep Fairtrade Gemeente Raalte via voorzitter@wereldwinkelraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.