TIP Salland: Almelosestraat verdeelt de meningen

RAALTE – 37 procent van de deelnemers aan TIP Salland is van mening dat het beste alleen het aanzicht van de Almelosestraat aangepakt kan worden. 18 procent wil enkel de straat inrichten als 30 km-zone. 16 procent vindt het helemaal niet nodig om de straat aan te pakken. 8 procent kiest voor een zelf-ingebrachte aanpassing en in totaal 21 procent had geen antwoord op of geen mening over deze vraag. 126 mensen vulden hun antwoorden bij deze vragenronde in. Hierdoor zijn de resultaten op dit moment nog indicatief en niet representatief.

We stelden de vraag naar aanleiding van het nieuws dat de gemeente Raalte het aanzicht van de Almelosestraat wil aanpakken en de weg wil inrichten als 30 km-zone, waarin auto’s te gast zijn. Deze operatie zal naar schatting zo’n 2 miljoen euro gaan kosten.

“50 km laten met bijvoorbeeld drempels en versmallingen”, zo stelt een van de deelnemers. “En fietsers op eigen pad. Ik heb twee heren gesproken van de SP. Die hebben zitten tellen. Zij hebben dat ook voor de Ceintuurbaan gedaan, waar echt meer fietsers zijn dan andere vervoersmiddelen. Hun conclusie op moment van tellen was dat het echt te druk was om fietsers op de rijweg te laten fietsen, veel te gevaarlijk. En persoonlijk vind ik eenrichtingsverkeer langs het kanaal een heel fout idee. Heb al gemaild naar gemeente. Ze willen dat doen om minder bewegingen bij de Almelosestraatbrug te krijgen, maar waar moeten die bewegingen dan heen? Iedereen moet dan via de Praxis terug naar huis en komt op gelijkwaardige kruising van de Almelosestraat en de Wieken, gaat iedereen dan straks de Wieken in?”

Brug

Anderen vinden het helemaal niet nodig om de Almelosestraat aan te pakken. “’t Is toch al niet de mooiste straat van Raalte. En het is een doorgaande weg, verder is er weinig reden om te vertoeven op deze straat”, zo meldt een deelnemer. En een ander: “Dit heeft alleen zin als ook de brug naar het centrum weer voor auto’s toegankelijk wordt gemaakt. In dat geval ben ik wel voor.” Een ander stelt: “Het is een redelijk doorgaande route van het centrum naar buiten. Complete onzin om er dan een 30 km gebied van te maken. Volgens mij zijn er dan genoeg andere plekken die daar eerder voor in aanmerking zouden komen.”

“Het is al ontzettend druk daar rond de spits”, stelt een deelnemer die van mening is dat alleen het aanzicht van de straat moet worden opgefrist. “Het bedrijventerrein dat eraan ligt heeft goede toegangswegen nodig, waar ze gewoon normale snelheden mogen rijden en niet over klinkers.” Een ander die ook alleen het aanzicht wil aanpakken: “Teveel geld voor deze straat die er op zich niet verkeerd bij ligt. Andere problemen zijn dringender. 30 km gebied valt en staat met handhaving, vergelijk het met Heino waar vrijwel de gehele bebouwde kom een 30 km gebied is en er niet wordt gehandhaafd.”

De onderzoeksrapporten zijn na te lezen op staging2.tipsalland.nl. TIP Salland is een onafhankelijk burgerpanel dat de meningen van inwoners uit Raalte en Olst-Wijhe raadpleegt over lokale onderwerpen. TIP Salland is een initiatief van het Weekblad voor Salland en onderzoeksbureau Toponderzoek. Wilt u bij de volgende vragensessie/raadpleging ook mee praten en mee denken over lokale onderwerpen? Meld u aan via: https://enquete.toponderzoek.com/aanmelden/tipsalland-nl.

Afbeelding: Een animatie van het ontwerp voor de Almelosestraat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.