Home / Sallandcentraal / Themabijeenkomsten voor samengestelde gezinnen

Themabijeenkomsten voor samengestelde gezinnen

RAALTE – De Kern in Raalte organiseert komende maand drie themabijeenkomsten over samengestelde gezinnen. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die hun gezinnen samenvoegen.
Dat is wat vaak gebeurt als er na een scheiding met een nieuwe partner een nieuw gezin ontstaat. Dat gaat niet altijd vanzelf en is soms een bron voor problemen bij alle betrokkenen en niet in de laatste plaats voor de kinderen.
Tijdens de themabijeenkomsten worden handvatten en tips aangedragen en kunnen de deelnemers hun ervaringen met elkaar delen.

In drie themabijeenkomsten krijgen de deelnemers handvatten en tips om de vraagstukken uit hun gezinnen aan te pakken. Voor een deel is dat de kennis en ervaring van de sociaal werkers van
De Kern, maar minstens zo belangrijk is het dat de deelnemers hun problemen en oplossingen aan elkaar doorgeven. Dat doen zij aan de hand van drie hoofdthema’s: rollen in het gezin, afspraken maken en omgaan met het nieuwe gezin en het kind.
Het doel van de bijeenkomsten is om bij te dragen aan een goed functionerend samengesteld gezin. Want daarin kan iedereen gelukkig zijn en hebben kinderen een veilig klimaat om zich te ontwikkelen.

De themabijeenkomsten zijn bedoeld voor mannen en vrouwen in een samengesteld gezin. Ze vinden plaats op dinsdagavonden 26 februari, 19 maart en 2 april, van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Kulturhus in Raalte. Deelname is gratis.
Aanmelden kan bij de sociaal werkers van De Kern, Anneke Krijgsheld en Roelien van Lenthe via r.vanlenthe@stdekern.nl of 0570 547 300.

Lees ook

Gerlant: Nieuwe buren

Het college van B&W in Raalte wil verder met de plannen voor de energietransitie. Ze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.