Tentoonstelling over ‘Merklappen’ in Infocentrum Den Nul

De komende twee maanden is er in het Infocentrum IJssel een prachtige tentoonstelling te zien van Merklappen. Een groot aantal vrouwen, wonende langs de IJssel en allen (ex)-cursisten van Afke Wullink hebben hun werk hiervoor beschikbaar gesteld.

Volgens Wikipedia is een merklap ‘een borduurwerk dat vaak wordt geproduceerd als een test van iemands vaardigheden in het naaldwerk’. Maar wie in het Infocentrum IJssel gaat kijken ziet dat het veel meer is. Het zijn kunstwerken waarop veelal een hele geschiedenis van een familie te bewonderen is.

Afke Wullink geeft vanuit Heerde (en vroeger Marle) al ruim veertig jaar les in het maken van merklappen. Ze begon haar merklappen-carrière met eenvoudige borduursels. “Ooit toen ik net voor de klas stond voor het eerst een merklap maakte, die ik uit de Ariadne naborduurde. Tegenwoordig stel ik alles met mijn cursisten zelf samen en maken we er een heel persoonlijke lap van. Deze zijn met eigen tekeningen waar dus geen tweede van is.”

De tentoonstelling is dagelijks gratis te bewonderen van 10.00-17.00 uur in het Infocentrum IJssel in Den Nul aan de Rijksstraatweg 109.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.