Tempo op de planken met De schat van Golden Annegie

WESEPE – Revuegezelschap Tempo uit Wesepe brengt op vrijdag 8 en zondag 10 februari het vrolijke blijspel ‘De schat van Golden Annegie’ op de planken in het Wapen van Wesepe. “Wij hebben het stuk twintig jaar geleden ook gespeeld”, vertelt Gerard Willemsen, voorzitter, regisseur en speler van het revuegezelschap. “Om actueel te blijven, hebben we het wel hier en daar een beetje aangepast.”

Het verhaal begint met een gemeentelijk uitbreidingsplan. Boer en raadslid Jan Notkamp (Anton Grotentraast) weet dat er ook een stuk grond bij zit waar vroeger het huis stond van Golden Annegie. Volgens de verhalen zou zij het einde van de oorlog niet hebben meegemaakt en ergens een schat hebben achtergelaten. Het huis is afgebroken en de grond is sindsdien in het bezit van erfgenaam Ida Sturing (Gerda Grotentraast). Notkamp probeert daarna de grond in handen te krijgen om de schat te vinden voordat men er op gaat bouwen. Hij vraagt hulp aan oud ijzerhandelaar Dorus Dalstra (Jan Niemeijer) en zijn vrouw Annie (Giny Morrenhof). Vervolgens wordt wichelroedeloper Erik Dikbos (Gerard Willemsen) ingeschakeld. Ook Marieke (Sonja Dellink), de dochter van Hofkamp, en Eddy Sturing (Mathijs Wagenmans), de zoon van Sturing, spelen een belangrijke rol. Postbode Jannes van Gieten (Marco Wonink) volgt de perikelen ook op de voet.

De uitvoeringen in het Wapen van Wesepe beginnen vrijdag en zondag respectievelijk om 20.00 uur en 14.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro voor volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro per persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.