Home / Sallandcentraal / ‘Subsidiebeleid Raalte moet simpeler’

‘Subsidiebeleid Raalte moet simpeler’

RAALTE – De gemeente Raalte wil het subsidiebeleid herijken. Dit om meer vraaggericht te kunnen werken en de administratieve lasten te verminderen. Wethouder Gerria Toeter noemt het huidige aanvraagproces te ingewikkeld. Het huidige subsidiebudget wordt gehanteerd als financieel uitgangspunt. Het gaat dus niet om een bezuinigingsoperatie. Het is de bedoeling om het onderzoek hiernaar voor de zomer af te ronden. Maar Toeter houdt een flinke slag om de arm. “Op dit moment zijn we nog zoekende naar een projectleider.” De gemeente wil de knelpunten van het huidige beleid in beeld te brengen. Waar loopt men tegenaan; wat gaat goed en wat kan beter? Dit moet onder andere gebeuren met een interactieve bijeenkomst met raadsleden, inwoners, verenigingen, PB’s en ontvangers van (budget)subsidies. Daarnaast wil de gemeente ook input ophalen bij andere gemeenten en organisaties die al eerder een dergelijk proces hebben doorlopen.

.

Lees ook

Carolien Jonkman: Heb ik het virus (gehad)?

Ongerust belde ze me op of ik advies kon geven. Ze was heel erg ziek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.