Sportclub Lemele probleemloos langs Daarle

LEMELE – Rillend en met het hoofd diep in de kraag zochten twee al wat oudere baasjes een minuutje of wat voor tijd de uitgang op van het Lemeler sportpark Zandeinde. Ze waren klaar met de wedstrijd van hun favoriete sportclub Lemele tegen hekkensluiter Daarle. 3-0 had het scorebord moeten aangeven, maar dat was defect. “Niks aan met dit weer”, bromde de een. “Nee, een zakelijke overwinning”, kaatste de ander terug. Met die reactie waren velen het eens.

Tekst: Willem Lampe

De hoogtepunten waren schaars op Zandeinde, maar op de zege viel geen sneeuwvlok af te dingen. En dat waren er nogal wat. Natte prut dwarrelde vanaf het eerste tot en met het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Sabine Wissink uit Haaksbergen rijkelijk neer op de groene nepsprieten van Zandeinde. De bikkels stonden zwijgend aan de lijn. Koukleumen bekeken de match vanachter het glas, gezellig keuvelend met een goudgele rakker of dampende koffie binnen handbereik. En binnen de lijnen? Ach, er gebeurde weinig opwindends. De toeschouwers moesten het doen met spaarzame oplevingen.

Na een mislukte uittrap van doelman Martijn Valk toonde Remon Kleinlugtenbeld zijn klasse en tilde het leer van grote afstand over de schietgebedjes prevelende Valk. De noodoproep richting het Hogere hielp. De Derbystar plofte op de deklat in plaats van het net te strelen. Nee, het liep niet bij de thuisclub, dat keer op keer combinaties zag mislukken of voortijdig stranden. Trainer Werner Pluim wond zich op en richtte zijn toorn op Kleinlugtenbeld, nadat deze een duel halfslachtig in ging. “Je speelt op vijftig procent, kom op man”, mopperde de vertrekkende oefenmeester uit Nunspeet. Wat er gebeurt als de jongste van de twee gebroeders zich concentreert werd even later duidelijk. Vrije trap. “Mooie afstand voor Remon”, lispelde Leo Weelink, ouweheer van doelman Ruan. De muur van Daarle liet een gaatje. Juist genoeg voor Kleinlugtenbeld om het speeltuig er doorheen te jagen.

Na deze 1-0 liep het even gesmeerd. Rechtsback Michel Pouw slingert het speeltuig voor de pot en Joël Schottert is ter plekke. Voorzet valt binnenkantje voet en pats, 2-0. Ook na de thee is Pluim druk met sturen. “Zuiniger. Mannen, aansluiten! De afstand tussen de linies is te groot.” Ondanks de verbale ondersteuning langs de kant laat de zuiverheid vaak te wensen over. Toch komt de thuisclub nauwelijks in gevaar. De topvorm ontbreekt, maar dat is niet nodig tegen de nummer laatst van 4D. De bezoekers proberen het laatste kwartier via powerplay terug in de wedstrijd te komen en captain Joost van Haarst wordt naar het front gestuurd. Het werkt averechts. Michiel Grefelman speelt Yoran Bakhuis in de voet, die verlost is van de dubbele dekking. De jonge spits is een leep ventje, maakt een fantastische lichaamsschijnbeweging en schuift het leer langs Valk. Even later fluit Wissink voor de laatste keer deze middag. 3-0, geen centje pijn.

Opstelling Sc Lemele: Weelink; Pouw, Stobbelaar, Grefelman, S. Kleinlugtenbeld; Schoenmaker, Schottert (75. Lubbers), Dijk; Bakhuis (82. De Lange), Mooibroek (65. Marsman), R. Kleinlugtenbeld.

Stand 4D: HTC 12-29, DKB 13-29, Kampen 13-23, Daarlerveen 12-22, Lemele 13-22, Wijthmen 13-21, Wilsum 13-18, Dieze West 11-16, Bruchterveld 12-16, ’s Heerenbroek 10-13, SVV ’56 10-5, MVV ’69 14-4 en Daarle 12-1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.