Sportclub Lemele komt niet voorbij laagvlieger MVV ’69

MARLE – Op de Leemkamp in het buurtschap Marle is sportclub Lemele er niet in geslaagd om de volle buit mee te nemen naar Zandeinde. Kijk je naar de ranglijst, dan moet de 1-1 onbeslist tegen MVV ’69 uitgelegd worden als twee verliespunten. De thuisclub wacht deze jaargang nog altijd op de eerste overwinning. Iets dat Lemele de buurman op zich best gunt, maar niet ten koste van het eigen conto. De brigade van trainer Werner Pluim had het lastig tegen de oranjehemden van trainer Arjan Visscher, die niet een, maar drie bussen voor het eigen doel hadden geparkeerd. “Het lukte ons niet ze stuk te spelen”, analyseerde Pluim. “We hadden zeventig procent balbezit, maar de uitvoering liet te wensen over. Verder zijn we natuurlijk verwend, met onze egale kunstmat en hadden het moeilijk op deze knollentuin. Frustratie over het eigen spel, de scheidsrechter, kortom, een lastige middag.” Tot overmaat van ramp countert de thuisploeg pal voor de thee naar een voorsprong. Steven Warmelink steekt onbedoeld de helpende hand toe. Dat het nog lastiger werd lag in de lijn der verwachting. “Je moet geduldig blijven”, blikt Pluim terug. “Kansen komen wel. Maar het was vandaag niet overtuigend genoeg. En ja, met die 1-0 op zak doen zij het gewoon goed.” De schade kan toch worden gerepareerd. Yoran Bakhuis is de voorbereider, Remon Kleinlugtenbeld de afmaker. Verder dan 1-1 komt Lemele niet. Nou ja, een half ei is beter dan een lege dop.

Stand 4D: HTC 14-33, DKB 15-33, Daarlerveen 14-28, Kampen 15-26, Wijthmen 15-24, Lemele 14-23, Wilsum 14-21, Bruchterveld 14-20, ’s Heerenbroek 12-17, Dieze West 14-17, SVV ’56 13-6, MVV ’69 16-5 en Daarle 14-1.

Verslag: Willem Lampe