Special Olympics Team NL is klaar voor de World Games in Abu Dhabi

UTRECHT/RAALTE- Miranda Albers, Jo-Ann Wijermars, Meike Terhorst en Maud Jonkman van Hera’11 afd. SaVAS hebben zich afgelopen zaterdag samen met de rest van Special Olympics Team NL officieel gepresenteerd aan het publiek. Zij zijn klaar om te strijden voor de ereplaatsen tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi.

Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 65 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, ’s werelds grootste sportevenement in 2019. De laatste puntjes werden zaterdag op de i gezet. Het Sport College van ROC Midden Nederland in stadion Galgenwaard bood hiervoor haar locatie als podium aan. Miranda, Jo-Ann, Meike en Maud kregen bijvoorbeeld een mediatraining van niemand minder dan voormalig wereldkampioene Nelli Cooman en sportcommentator Henk-Jan Kerkhoff. Wendy Scholten kreeg als hoofdcoach nog de laatste informatie over de World Games. De ouders en familieleden kregen tips van National Messenger Lize en haar moeder Maria over hoe je je kinderen en sporters kunt ondersteunen om op eigen benen te staan.

Team NL stapt op 7 maart op het Etihad Airways vliegtuig naar Abu Dhabi. Van 14 tot en met 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen daar tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in dertien takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.

Foto: Special Olympics Team NL 2019 I Bart Weerdenburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.