Smaragden Iesselzotten vieren feest in Heuidarp

55 jaar is een smaragden jubileum. Sinds 1963 heet Olst in carnavalstijd Heuidarp en gaan de Iesselzotten voorop in het feestgedruis. Komend weekend zal het wat dat betreft niet anders dan anders zijn. Maar een jubileum is natuurlijk wel een aanleiding om het feest wat extra aan te dikken.

Op vrijdag 1 maart trapt de jeugd af met het jeugdcarnaval. Jeugdprins Gappie en Adjudant Tappie vertrekken om 12.00 uur vanaf de Willibrordschool in de Kabaaloptocht naar residentie de Heuiberg voor een groot feest. Alle jeugd uit Olst en omgeving is van harte welkom om mee te doen aan de Kabaaloptocht en om aanwezig te zijn in de residentie.
’s Avonds zal Prins Bertus de Veelzijdige en zijn Prinses Miranda uit handen van burgemeester Ton Strien de sleutel van de gemeente ontvangen. Tijdens de traditionele sleuteloverdracht nemen de Doorluchtige Hoogheden van de 5 carnavalsvereniging in een ludieke proclamatie de gemeentepolitiek op de hak. De ceremonie start om 19.30 uur in de residentie van de Iesselzotten. Na afloop gaat het feest verder met de Après Key Party. Om 11 over 11 zullen de Prins, Prinses en de Jeugdprins de vlag in top hijsen. Vanaf dan is het carnaval in Heuidarp écht van start.

Op zaterdagmiddag is de Heuidarper Optocht. Vanaf 12.00 worden de deelnemers opgewarmd bij de Eetkamer van Uthuus. Met 2 DJ’s, muziek binnen en buiten en met een gloeiende barbecue is het aftellen begonnen. Om 15.00 zet de bonte stoet van zotten zich in beweging. Het eindstation is opnieuw residentie De Heuiberg. Daar zal Hof-DJ Wesley de muziek verzorgen tijdens het Aankomstfeest van de optocht. Om ca. 17.30 uur zal een optreden van de Annonanno’s de sporthal op zijn grondvesten doen schudden. Omdat het feest dit jaar voor het eerst in de nieuwe zaal van de sporthal is, is er in het Sportcafé gelegenheid om te eten. Hossen en feesten maakt immer hongerig.

Op zondagavond vieren de Iesselzotten het Zalige Zondagavond Zottenbal in hun residentie. Hof-DJ Wesley is uiteraard weer van de partij. Deze avond krijgt hij hulp van de blaaskapel Daeventer Deurbloazers. Ook zal deze avond de Bittere Pil uitgereikt worden. De zondagavond is traditioneel de thema-avond. Dit jaar is het thema “Glossy”. De persoon of groep die het meest origineel qua outfit voor de dag komt, kan rekenen op een leuke prijs.

Op dinsdagochtend brengen de Iesselzotten alweer voor de 11e keer een bezoek aan het Thomashuis. Een extra jubileum dus. De bewoners van het Thomashuis vieren met de Iesselzotten een kleintje carnaval. Dit jaar dus extra feestelijk. Zelfs Hof-DJ Wesley komt mee.

Op woensdagavond, aswoensdag, is het tijd om te ontnuchteren. Residentie De Heuiberg is dan weer omgebouwd tot Sportcafé de Hooiberg. Alle Heuidarpers worden uitgenodigd om hier samen met Prins Bertus en Prinses Miranda haring te komen eten. Een mooi moment om de belevenissen van de afgelopen dagen nog eens de revue te laten passeren.

De vlag wordt gestreken en het aftellen voor carnaval 2020 kan beginnen: het is dan nog 352 dagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.