Ruimte zege voor TDT Salland CT

De Sallandse dammers moesten het zaterdag 16 februari 2019 in een uitwedstrijd opnemen tegen Denk en Zet Laren.
Bij winst op de Larenaren zou er nog een goede topklassering inzitten. Het treffen eindigde in een soepele 14-6 winst voor de Sallanders.

De start van de wedstrijd verliep crescendo. De Olstenaar Rob Hendriks peuzelde zijn tegenstander al vlot op. De Raaltenaar Johan Bulstra behaalde een geruisloze remise, maar zijn plaatsgenoot Ab Steenbergen vloerde zijn opponent op hardhandige wijze (5-1). De voorsprong werd uitgebouwd door de Deventenaar Bert Top, die zijn tegenstander van het bord combineerde. De Onnanees Jan van Buiten zat niet lekker in de partij tegen zijn vrijwel gelijkwaardige tegenstander. Hij werd geleidelijk naar de randen van het bord gedrukt en moest capituleren (7-3). Colmschatenaar Jan Preuter won ook spoedig een schijf en combineerde daarna naar de winst. De Vroomshoper Hilco Braakman en de Steenwijker John Folkers bepaalden de winstpunten op 11, hetgeen de Beemtenaar Fred van Amersfoort uitbouwde naar 13-5. De Raaltenaar André Klein Tank boekte tenslotte een fraaie remise tegen een qua rating hoger ingeschaalde opponent (14-6).

Door dit resultaat eindigde TDT Salland CT weliswaar niet op een promotieplek in de 2e klasse B, maar kon met een goede 3e plaats het seizoen toch nog redelijk afsluiten. Er werden zelfs nog meer bordpunten binnengehaald dan de nummers 1 en 2 van de eindstand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.