Rick: Belevenisparadijs

Volgens de directeur van Intertoys is het dreigende faillissement de schuld van Lidl, Aldi en Kruidvat. Die nemen tijdens kerst speelgoed in hun assortiment op tegen prijzen waar Intertoys niet tegenop kan. Lekker makkelijk natuurlijk, andere winkels de schuld geven. Wat er echt aan de hand is, is het gebrek aan beleving. Al dat speelgoed kun je namelijk online ook wel kopen.

Eigenlijk kijkt niemand vreemd op van dit faillissement. Intertoys is al jarenlang hetzelfde. Soms verhuizen de spelletjes en puzzels van links naar rechts. Ik zocht ook een keer een rubber boot. Bleek dat ze het buitenspeelgoed ineens aan de andere kant van het schap hadden gelegd. Tot zover de creativiteit van Intertoys. En wij, de consumenten, hebben dat passieve aanmodderbeleid nu keihard afgestraft.

Toen ik zelf nog de speelgoedleeftijd had, vond ik Intertoys al geen bal aan. Het leukste van de winkel was de lift. En de deur naar Marskramer. Die had Intertoys Raalte altijd. Ik weet het nog heel goed. Mochten we van onze moeder voor vijf gulden iets leuks uitzoeken bij Intertoys, stonden we twee minuten later bij Marskramer te kijken naar het servies en de nieuwste Tefal-pannen.

Mijn kinderen hebben nu precies hetzelfde. Soms is dat trouwens best handig. Als ze strontvervelend zijn, zeg ik altijd: “als jullie nou niet normaal doen tegen elkaar, breng ik jullie naar Intertoys”. Dan heb ik geen kind meer aan ze.

Voor jou als lezer van mijn column heb ik natuurlijk geen geheimen. Daarom mag je best weten dat ik met de gedachte speel om de hele boel op te kopen. Ik maak dan van Intertoys 2.0 een waar belevenisparadijs. Kinderen kunnen er de hele dag fortniten, vlogs opnemen en er zijn workshops slijm maken met papa’s scheerschuim. Met al het speelgoed mag gespeeld worden en Maan en Ronnie Flex komen optreden.