Raalte wil 275.000 euro zien van Tijenraan-aannemer Vaessen

RAALTE – De gemeente Raalte heeft de schade door de trage afwikkeling van de oplever- en nazorgpunten van Tijenraan becijferd op 275.000 euro. De gemeente stelt hoofdaannemer Vaessen daarvoor aansprakelijk en zet erop in om dat geld terug te krijgen. Daarover gaan Raalte en de bouwer in gesprek. Wethouder Dennis Melenhorst sluit juridische vervolgstappen niet uit.

De oplevering van Tijenraan ging niet vanzelf. Vlak na de opening werden enkele gebreken geconstateerd. In verband daarmee moest het sportcomplex twee weken de deuren sluiten. De schade hierdoor aan inkomsten (105.000 euro), vermeerderd met extra organisatorische en advieskosten, komt volgens de gemeente uit op het eerder genoemde bedrag. Tijenraan kampte onder andere met een gebrekkige klimaatbeheersing, filters die te snel verstopt raakten en een inadequate storingsopvolging. Ook verwondden enkele bezoekers zich aan scherpe, slecht afgewerkte randen. Deze problemen zijn inmiddels allemaal opgelost.

De afwikkeling van de opleverpunten is een contractuele verplichting van hoofdaannemer Vaessen. Daarnaast had Vaessen de verplichting om gebreken die uit het gebruik naar voren komen – de zogenoemde nazorgpunten – binnen het eerste jaar na ingebruikname (2 februari 2018) te verhelpen. “Zowel de afhandeling van de opleverpunten als de nazorgpunten zijn door Vaessen inadequaat aangepakt”, zo stelt de gemeente.

De schadeclaim van de gemeente staat los van de eerdere boete die de gemeente oplegde aan Vaessen vanwege de te late oplevering van het sportcomplex (92.500 euro). Melenhorst stelt dat het sportcomplex nu geen grote gebreken meer vertoont. “We zijn in beduidend rustiger vaarwater terecht gekomen.”

Het beachveld op het dak van Tijenraan komt er overigens gewoon, benadrukt Melenhorst. “Dat staat hier los van.” De planning is dat het medio mei in gebruik kan worden genomen. Het totale Tijenraan-project, inclusief de onderdelen in de buitenruimte, kostte 19.301.000 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.