PvdA’er Annemieke Wissink door naar finale ‘Groenste Politicus 2018’

OVERIJSSEL – Annemieke Wissink van de PvdA Overijssel heeft een plek bemachtigd in de finale van de Groenste Politicus 2018. Dat maakte Natuurmonumenten onlangs bekend. Wissink is één van de drie finalisten. “Ik ben echt superblij om in de finale te staan. We zitten natuurlijk ook midden in de campagne richting de verkiezingen in maart. Dan is het juist een mooie opsteker om zoveel publiekssteun te krijgen.”

In een eerder stadium had Wissink nog concurrentie van negen andere politici. Van 28 januari tot 10 februari kon het publiek stemmen op hun favoriete kandidaat. Wissink was de enige Overijsselaar die genoeg publieksstemmen kreeg om een finaleplek te bemachtigen. Het eindoordeel is nu aan de vakjury. Op 10 maart 2019 maakt die de winnaar bekend in het radioprogramma Vroege Vogels op NPO Radio 1.

Wissink nam vanuit Provinciale Staten het initiatief voor een provinciaal reddingsplan voor bijen en insecten. Ook zette ze zich in voor behoud van het karakteristieke Overijsselse landschap met zijn houtwallen en hagen. Samen met de ChristenUnie lanceerde ze een plan om traditionele schaapskuddes in Overijssel te redden toen die financieel aan de afgrond stonden. Voor de Statenverkiezingen in maart voert Wissink de lijst van de PvdA aan als lijsttrekker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.