Putrefied Corpse met Gerben Mol uit Raalte tekent platendeal in Spanje

RAALTE – De Twentse deathmetalformatie Putrefied Corpse heeft een contract afgesloten met de Spaanse platenmaatschappij Xtreem Records. De band zal twee albums uitbrengen op het label.

Drummer van de band is oud-Luttenberger Gerben Mol, thans woonachtig in Raalte. Hij speelde eerder in bands als LD’50, Burning Hatred en Phlebotomized. Vooral de laatste band was een gevierde act in de internationale metalunderground.

Het eerste album is inmiddels gereed. Deels opgenomen in de studio in Hoogeveen, deels thuis. De plaat is gemixt en gemasterd door Matthijs Herder in zijn studio The Electrical Research Lab. De Twentse mannen wisten deathmetal-cultfiguur Per Boder (God Macabre /Mordbrand) te strikken voor een stukje gastzang. Via een deal in Canada zal het album ook nog eens op vinyl en cassette uitgebracht worden.

Putrefied Corpse bestaat naast Mol (op de foto in het midden) uit een stelletje Twentse deathmetalveteranen. Het gaat om de gitaristen Martin Meijer en Arno Ket, bassist Arjan van Loon en zanger Bjorn van Toorn. De band speelt ouderwetse deathmetal zoals die eind jaren tachtig, begin jaren negentig groot werd gemaakt door bands als Obituary, Death en Entombed. Deathmetal is een zeer extreme vorm van metal, waarin zware, logge riffs, worden afgewisseld met snellere passages en de zanger een soort gutturaal gebrul produceert. De teksten behandelen de gebruikelijke horroronderwerpen. Putrefied Corpse neemt zichzelf niet te serieus. Dat blijkt ook uit de onophoudelijke stroom humoristische memes waarmee de band Facebook bestookt. Volgens de band komen er optredens aan op diverse prestigieuze metalfestivals in binnen- en buitenland.

Foto: Robert Molenaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.