Prins Oetra, Randolf van Oene zwaait de scepter over Sprokkeldorp

LEMELERVELD – Met het thema “De Sprokkelaars, daar zit muziek in” heeft Carnavalsvereniging De Sprokkelaars uit Lemelerveld zaterdagavond het Carnavalsseizoen ingeluid. Natuurlijk met als belangrijkste hoogtepunt de bekendmaking van de nieuwe Prins.

De presentatie was in handen van Reserveteam ’t Einde die ook de stille momenten vulde met bekende en onbekende carnavalskrakers. In de schitterende ambiance van Residentie Reimink, hebben de honderden bezoekers waaronder vele Prinsen met hun raden uit de buurtdorpen en Duitsland genoten van een prachtig gevulde avond.

Ieder jaar weer wordt er door de Sprokkelaars de “Sprokkelaar van het Jaar” verkozen en dit jaar was het de eer aan de vrijwilligers van Natuurbad Heidepark. Deze club met actievelingen hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat het natuurbad in Lemelerveld een ware make-over onderging.

De Sprokkelaars mochten dit jaar 2 personen huldigen. Johann Boksebeld is al 22 jaar actief voor de vereniging en Tobias de Groot draagt al 11 jaar zijn steentje bij. Prins Lukus 2.0 sprak de heren prachtige woorden toe en bedankte hen voor de bewezen diensten.

Nadat Prins Lukus 2.0 was afgetreden was het grote moment daar. De lichten werden gedoofd en een stoet nonnen voorzien van kaarsjes betrad de zaal. Geheel in overeenstemming met het thema bleken dit zeer muzikale zusters te zijn die een prachtige sisteract ten toon spreidden. Dat één van deze nonnen al de nieuwe Prins was wist toen nog niemand. Na de traditionele vragen stapte hij naar voren en maakte zich bekend als Prins Oetra der Sprokkelaars.

´s Middags tijdens het kindergala werd Prins Pek (Damian Pekkeriet) gepresenteerd. Uiteraard was hij ’s avonds ook op de Gala-avond met zijn gevolg en al snel stond hij samen met zijn medeheerser, Prins Oetra, de eerste officiële proclamaties de zaal in te brabbelen. Een ware slinger aan polonaises werd door Bloaskapel De Heujschudders ingezet om beide Prinsen in te wijden .

Vervolgens was het de eer aan de PPM band om de avond af te maken en dat hebben de feestvierende bezoekers geweten. De fuif monde uit in een onvoorstelbaar feest, waar iedereen op zijn of haar manier aan deel nam.
De Sprokkelaars kunnen terugkijken op een spetterende opening van het Carnavalsjaar dit beloofd heel veel goeds voor 4 dagen Carnaval in het Lemelerveldse Sprokkeldorp. Iedereen is van harte welkom! De Sprokkelaar, daar zit muziek in.