Populaire vlogster Jill Huijbregts geeft openbare lessen in Heetense manege

De jonge Brabantse Grand Prix amazone Jill Huijbregts geeft op zondag 10 februari acht openbare lessen op de manege aan de Schöpkesdijk in Heeten. Er bleek erg veel belangstelling bij lokale dressuurruiters voor de zestien beschikbare plekken. De 25 jarige selfmade amazone spreekt tot de verbeelding, niet alleen omdat ze haar beide toppaarden helemaal zelf opleidde, ze inspireert ook jonge mensen via haar YouTube kanaal en Instagram account dat meer dan 59.000 volgers heeft.

De 23-jarige Jolette Groot Zwaaftink, dressuuramazone uit Heeten, is een trouwe volger van het YouTube-kanaal van Jill Huijbegts en rijdt mee in een van de lessen. “Ik vind het knap hoe Jill twee driejarige paarden zelf tot het Grand Prix niveau heeft gebracht. Ze vertelt in haar vlogs vooral hoe je de dagelijkse problemen die je daarbij tegenkomt, op kunt lossen als ruiter. Ze doet dat stap voor stap en begint bij het begin.” Jolette neemt haar merrie Ibiza mee naar de les. “Met haar start ik op M1-niveau en we hebben wat moeite met de contragalop. Ik hoop daar een stapje verder in te komen.”

Iris Boekelder, dressuuramazone uit Nieuw-Heeten, heeft ook een plekje weten te bemachtigen. “Vorig jaar heb ik voor mijn verjaardag een privéles van Jill Huijbregts cadeau gekregen. Die les is heel erg goed bevallen en toen ik hoorde dat ze op 10 februari naar Heeten komt, heb ik me direct ingeschreven. Ik hou van haar manier van rijden en lesgeven, ze kan met kleine hulpen een paard los krijgen en ontspannen laten lopen. Ze laat paarden in hun waarde en focust erg op de samenwerking tussen ruiter en paard. Ik ben bezig met de oefeningen voor het Z2-niveau met mijn paard Dylana en hoop ze nog beter te kunnen afwerken met de tips van Jill.”

De lessen en tips van Jill Huijbregts zijn voor bezoekers via een geluidsinstallatie te volgen. De eerste les start om half 10. Er zijn acht lessen die ieder 45 minuten duren en in iedere les rijden twee dressuurruiters mee. De niveaus van de deelnemende combinaties variëren tussen B en Z2. Het einde van de dag is omstreeks vijf uur.

De springwedstrijd, die in Heeten traditiegetrouw op zondag plaatsvindt is door de dressuur-clinic van Jill Huijbregts eenmalig naar de zaterdag verplaatst en is nu op de 9 februari. Om half negen wordt gestart met de klasse BB en de dag wordt beëindigd met de klasse ZZ.

Op vrijdagavond 8 februari kunnen springruiters vanaf 19.00 uur in Heeten terecht voor het springen van een oefenparcours.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.