Home / Algemeen / Philou Stevens wint voorleeswedstrijd Olst-Wijhe

Philou Stevens wint voorleeswedstrijd Olst-Wijhe

OLST – Philou Stevens (10) van basisschool De Bongerd uit Wijhe heeft maandagavond de voorleeswedstrijd van Olst-Wijhe gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Bibliotheek Salland in Olst. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar mag binnenkort Olst-Wijhe vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2019.

Maar liefst twaalf kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Karin de Graaff naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

Tijdens de pauze, waarin een spannende quiz over leesweetjes werd gespeeld, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na het juryoverleg sprak juryvoorzitter Jannie Kelder het verlossende woord.

Philou las een fragment voor uit het boek ‘De verschrikkelijke badmeester’ van Joshua Douglas. De jury vond dat Philou het publiek erg nieuwsgierig wist te maken naar het vervolg van haar fragment. Philou zal één van de negen deelnemers zijn aan de regionale finale die op 6 maart gehouden wordt in het Kulturhus in Holten.

Lees ook

Erwin Nyhoff hoofdgast tijdens ‘Behind the Music’ in Hedon: ‘Ik heb er enorm veel zin in!’

ZWOLLE – Erwin Nyhoff is op donderdag 12 november de hoofdgast tijdens Behind the Music …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.