Passage Wijhe huldigt leden

WIJHE – De Wijhese afdeling van de Christelijke Maatschappelijke Vrouwenbeweging Passage heeft recentelijk een aantal leden gehuldigd.

Gerda van Keulen en Willemien Hulleman werden in de bloemetjes gezet vanwege hun 60-jarig lidmaatschap; Gerda Oosterink, Willie Klein Ovink, Mart Hemeltjen en Dinie Dikkeschei voor hun 50-jarig lidmaatschap; Eef Slot voor haar 45-jarig lidmaatschap en Hennie Visscher voor haar 25-jarig lidmaatschap. Helaas konden Willemien Hulleman en Dinie Dikkeschei niet bij de huldiging aanwezig zijn. Wel waren er dochters en kleindochters en vriendinnen van de jubilarissen vertegenwoordigd. Als aandenken kregen de dames een kaars met inscriptie aangeboden en uiteraard een bos bloemen.
De Christelijke Maatschappelijke Vrouwenbeweging Passage bestaat dit jaar 100 jaar. Reden om in het hele land feest te vieren. De Nederlandse Christen Vrouwen Bond (NCVB) werd op 1 oktober 1919 opgericht en wilde protestants-christelijke vrouwen stimuleren om hun plaats in de samenleving te bepalen en gebruik te maken van de eigen capaciteiten. Op 1 januari 1999 fuseerde de NCVB met de Christelijke Plattelandsvrouwenbond (uit 1938). Onder de naam Passage, Christelijk-Maatschappelijke Vrouwenbeweging zetten beide organisaties hun werk voort in de lijn van de oude doelstellingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.