Partijen verkiezingen bieden kieslijsten aan

REGIO – Vanmorgen konden alle partijen die op 20 maart meedoen aan de verkiezingen hun kieslijst aanbieden aan het stembureau.
Er doen negen partijen mee aan deze verkiezingen. De meeste partijen komen voort uit de landelijke politiek. Dat geldt niet voor de Algemene waterschapsPartij, zij zijn niet politiek verbonden. Hun motto is “niet politiek wel deskundig”. Deze partij heeft ook de meeste kandidaten op de lijst. Zij vinden het belangrijk om op lokaal niveau aanwezig te zijn om de waterproblemen in de buurt te kunnen aankaarten.
De verkiezingen worden gezamenlijk gehouden met de provinciale statenverkiezingen en er wordt in tegenstelling tot de vorige keer niet meer schriftelijk gestemd via de post, maar in het stemlokaal kan ieder zijn stem uitbrengen.
Op de foto de delegatie van AWP die de lijst heeft ingediend.

Vlnr. Rosemarie Merz, Hans van Agteren (lijsttrekker) Wieger Mulder, Hans Lubbers en Arie de Bruin