Home / Sallandcentraal / Partij voor de Dieren lanceert Plan B voor Overijssel

Partij voor de Dieren lanceert Plan B voor Overijssel

ZWOLLE – Het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart is bekend. Met Plan B voor Overijssel gaat de partij voor schone lucht, een groene leefomgeving, vitale bodem, zuiver water en een duurzame toekomst. Plan B, omdat er geen planeet B is.
Speerpunten in het programma zijn onder andere een stop op megastallen en de omschakeling naar een duurzame landbouw, het behouden en verbinden van de Overijsselse natuur en een einde aan de hobbyjacht. Daarnaast wil de partij een provinciaal klimaatbeleid om de uitstoot van alle broeikasgassen fors terug te dringen.
De partij vindt de verkiezingen van 20 maart van cruciaal belang voor Overijssel. ”De provincie raakt via besluitvorming over hobby- en ganzenjacht, natuurbeheer en biodiversiteit en megastallen direct aan dieren, natuur en milieu. Dat zijn voor ons essentiële onderwerpen, waar we de afgelopen vier jaar vol op ingezet hebben”, zegt lijsttrekker Luuk Folkerts. “We blijven strijden voor dierenwelzijn, meer ruimte voor de natuur, een realistisch klimaatbeleid en een einde aan de intensieve vee-industrie.”
De kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren is eerder in december unaniem vastgesteld door het congres. Luuk Folkerts, woonachtig in Wijhe, wordt daarop gevolgd door Gilia Hanskamp (Blokzijl) en Jacintha Beuks (Zwolle). Huidig burgerlid Thomas Fabry uit Enschede staat vierde op de lijst. De Partij voor de Dieren doet voor het eerst in alle Nederlandse provincies mee aan de Statenverkiezingen.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.