Parenthouse geopend in Salland

SALAND – Op woensdag 27 februari is het eerste Parentshouse in Overijssel geopend van de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte. Dit is een huis waar ouders in echtscheiding kunnen verblijven tijdens hun zoektocht naar een structurele woonoplossing. Het Parentshouse is tot stand gekomen uit de samenwerking van De Kern maatschappelijke dienstverlening, SallandWonen, gemeente Olst-Wijhe en gemeente Raalte. Het Parentshouse biedt tijdelijke huisvesting voor één van de ouders die, ten gevolge van een scheiding of relatie-time-out, geen woonruimte kan vinden in de buurt van de kinderen. Het voorkomt gedwongen samen moeten blijven wonen, ongewenst ver weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen bij bekenden én rust in huis voor de kinderen.

Het Parentshouse Olst-Wijhe-Raalte is het eerste Parentshouse in Overijssel en is tot stand gekomen door een samenwerking van De Kern maatschappelijk werk, SallandWonen, de gemeente Olst-Wijhe en de gemeente Raalte. Het pand bestaat uit 5 wooneenheden, met gedeelde voorzieningen (zoals de keuken) en is bestemd voor inwoners uit de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte. Kinderen kunnen er ook regelmatig verblijven. Bewoners kunnen er tijdelijk wonen, tot maximaal een jaar, in hun zoektocht naar een structurele woonoplossing. Het Parentshouse is toegankelijk voor alle inkomensgroepen, wat ook terug te vinden is in de lagere huurprijzen. De Kern, als onderdeel van het CJG, heeft een rol in de toeleiding, intake/advies, begeleiding en beheer.In Nederland zijn er inmiddels 15 Parentshouses. De eerste Parentshouses zijn geopend in Amsterdam. Daarna volgden Amersfoort, Zutphen en nu ook Olst-Wijhe-Raalte.

Meer informatie is te vinden op staging2.parentshouses.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.