Home / Sallandcentraal / Open dag voor familiehistorie in Wijhes Museum

Open dag voor familiehistorie in Wijhes Museum

WIJHE – Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 9 februari een open dag voor familiehistorie in het Wijhes Museum. De bezoekers kunnen hun vragen over hun eigen onderzoek voorleggen aan vrijwilligers.

De toegang is gratis en iedereen is welkom, lid of geen lid. De vereniging beschikt onder andere over de bevolkingsadministratie van Wijhe, oude foto’s, kadastergegevens en vele andere bronnen die niet via internet toegankelijk zijn. Het is handig een USB-stick mee te nemen. De bezoekers worden zelf ook opgeroepen om oude foto’s, documenten, trouwboekjes en bidprentjes mee te nemen, zodat de vrijwilligers die kunnen scannen.

In het kader van 75 jaar bevrijding in 2020 is de Historische Vereniging met name geïnteresseerd in persoonlijke verhalen, herinneringen, brieven, foto’s en dagboeken over de Tweede Wereldoorlog. De open dag duurt van 10.30 tot 16.00 uur.

Lees ook

Feestelijke open dag ter ere van heropening Kerkhuus Heino

HEINO – Burgemeester Dadema verzorgt op vrijdag 24 september de officiële opening van het volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.