Nu ook fysiek Startersloket in Raalte

RAALTE – ZP Raalte en de gemeente Raalte hebben met steun van alle ondernemersverenigingen in de gemeente en Rabobank Salland na een startersapp nu ook een startersloket gelanceerd. Het startersloket is een fysiek loket dat wordt bemenst door vier personen. Het is een plek waar startende ondernemers terecht kunnen met vragen en in contact worden gebracht met ervaren ondernemers en de ondernemersnetwerken.

“Als startende ondernemer loop je tegen veel nieuwe dingen aan”, zo stellende de betrokken partijen in een persbericht. “Of het nu om vergunningen, huisvesting of financiële zaken gaat. Uiteraard zijn er diverse instanties die daarin kunnen adviseren. Maar collega-ondernemers kunnen dat ook. Zij hebben het allemaal al eens meegemaakt en kunnen vanuit hun ervaring adviseren. Een laagdrempelige manier om meer te weten te komen over het ondernemerschap.”
Deze week ontvangen alle starters in de gemeente een welkomstbrief van de gemeente met een code voor het starterspakket dat zij via de website kunnen ophalen. Het starterspakket bevat informatie over ondernemersverenigingen, een inschrijfformulier voor het bedrijvenregister Raalte, contactgegevens, checklists en speciale aanbiedingen. Het startersloket staat onder leiding van de Heetense ondernemer Hans Lenderink. Zie verder staging2.startersloketraalte.nl.