Nijhof zet eigen medewerkers in bij zoektocht naar nieuwe collega’s

(Advertorial)

BROEKLAND – “Een bouwvakker zit toch de hele dag in de keet koffie te drinken en te kaarten?” “Een meewerkend voorman schreeuwt de hele dag vanaf een steiger naar de jongens op de bouwplaats dat ze moeten doorwerken.” Medewerkers van de Nijhof Installatiegroep krijgen maar al te vaak met deze en andere vooroordelen te maken. Eigenlijk weet niemand wat zij nou dagelijks doen. Om deze vooroordelen te lijf te gaan en wellicht anderen enthousiast te maken voor het werk, maakte de Nijhof Installatiegroep een serie ludieke filmpjes.

Wat denkt mijn schoonmoeder dat ik doe? Wat denkt mijn voetbalelftal dat ik doe? En wat denkt mij buurman dat ik doe? De antwoorden op die vragen werden door de eigen medewerkers van het bedrijf in beeld gebracht. In plaats van acteurs mochten zij zelf figureren in de filmpjes. In een vervolgfilmpje leggen zij uit hoe zij hun dagen daadwerkelijk vullen. Zo wil het bedrijf met vestigingen in Broekland en Heino een inkijkje geven in de (toekomst)mogelijkheden die het bedrijf en de sector bieden. Parttime werken bij Nijhof is zeker bespreekbaar.
Het bedrijf probeert op een eigentijdse manier in de markt te staan en doet dat vanuit een bijpassend stijlvol pand in Broekland waarin een eigen Duurzaamheid Inspiratie Centrum is gevestigd. Een belangrijk onderdeel van het bedrijf is de Salland Tech Academy. Via dit leerprogramma biedt Nijhof zij-instromers de mogelijkheid zich om te scholen en verzorgt het bedrijf aanvullende opleidingen voor medewerkers die al in de sector werkzaam zijn. Zo ook voor de 23-jarige Kyron, hij begon als loodgieter, maar ontdekte dat zijn ambities toch verder reikten. Hij volgde de opleiding Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties en plakte daar nog een monteursopleiding elektra aan vast. Nu rijdt hij in zijn eigen bus en kan hij een badkamer volledig zelfstandig installeren.
Doordat de Nijhof Installatiegroep meerdere bedrijven onder haar hoede heeft, zoals Willemsen, Habel en Salland Installatieservice kunnen zij makkelijk schakelen. Werknemers die hun passie toch elders in de techniek hebben liggen, kunnen bij een van de andere bedrijven aan de slag. Nijhof wil nieuwe medewerkers op een laagdrempelige manier benaderen. “Kom een kop koffie drinken, dan praten we over de mogelijkheden”, is hun nuchtere Sallandse benadering.