Medezeggenschapsraden scholen De Mare akkoord met fusie scholen in Olst en Wijhe

OLST-WIJHE – De medezeggenschapsraden van de De Mare scholen in Olst en in Wijhe hebben ingestemd met het voornemen van het bestuur om scholen te fuseren. Het gaat om de samenvoeging van de twee openbare scholen in Wijhe en de drie openbare scholen in Olst.

Concreet betekent dit dat nu gekeken gaat worden hoe de samenvoeging van de scholen gerealiseerd kan worden. Hiervoor zullen kwartiermakers/beoogde directeuren benoemd worden die de samenvoeging van de scholen daadwerkelijk gaan voorbereiden en realiseren.

Op basis van een heldere routekaart zullen deze kwartiermakers samen met ouders, kinderen, leerkrachten en ketenpartners deze fusie vormgeven. De voorstellen hiervoor worden de komende maanden door de kwartiermakers opgesteld en voor 1 mei voorgelegd aan het bestuur, teams, ouders en medezeggenschapsraden.

‘Scholen voor morgen’
De fusie van de scholen van De Mare is onderdeel van het project ‘scholen voor morgen’. Ook de scholen van stichting mijnplein zijn hierbij betrokken. Het bestuur van mijnplein heeft voor haar scholen in Olst de fusie effectrapportage en het positieve advies hierover van de werkgroep Olst ontvangen. Dit wordt op korte termijn besproken met de medezeggenschapsraden van de drie betrokken scholen van. De werkgroep Wijhe van de mijnplein scholen in deze kern zal naar verwachting begin mei haar advies aan het schoolbestuur aanbieden.

In het project ‘scholen voor morgen’ werken de schoolbesturen in Olst-Wijhe samen met de gemeente aan de toekomst van het onderwijs. Onder het motto ‘samen werken aan goed onderwijs’ steken de partners in op duurzaam onderwijs, dat kansrijk is voor elk kind en dat een plek heeft midden in de samenleving. Samenwerking tussen basisonderwijs, kinderopvang, voortgezet onderwijs en sport is hierbij de succesfactor. Met elkaar wordt zo voorzien in toekomstbestendige, betaalbare voorzieningen voor onderwijs en opvang voor kinderen van 0 – 16 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.