Markespelers met ‘Het Monster van Waarde’

HERXEN – De Markespelers staan op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart in totaal drie keer op het podium van De Herxer Marke in Herxen. De toneelvereniging brengt de komedie ‘Het Monster van Waarde’. Twee rollen worden in het dialect uitgevoerd.

Het toneelstuk is geschreven door Aris Bremer en bewerkt door regisseuse Alie Grootenhuis. Karl Schaap uit Herxen en Wilbert Smeets uit Wijhe debuteren op het podium. Het verhaal handelt over Kas, de zoon van een hoteleigenaar. Als zijn vader, een berucht rokkenjager, opeens met de noorderzon vertrekt, moet Kas het hotel overnemen.

Maar met maar één betalende gast, de antropologe Alfina Blankenvoort, moet het roer om. En dat is precies wat er gebeurt als Norma arriveert. Zij wil van het hotel een Middeleeuwse herberg maken, compleet met een echt monster (à la Loch Ness). Dat verloopt niet zonder slag of stoot. En als dan ook nog paparazzifotograaf Tymen, moeder en dochter Waaijer en professor Pi komen opdagen is de chaos niet te overzien…

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart is er om 20.00 uur een reguliere voorstelling (entree 6,50 euro; kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euro); op vrijdagmiddag om 14.00 uur is er bovendien eerst een voorstelling voor de 55-plussers (entree 5 euro inclusief een kopje koffie of thee).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.