Maatjespunt Raalte officieel gelanceerd

RAALTE – Afgelopen maandag is het Maatjespunt Raalte gelanceerd. Wethouder Gerria Toeter en Yvonne van der Heijden van Wijz Welzijn ‘openden’ die middag de website. Dit betekent dat Raalte, met al haar buurtdorpen, nu een eigen digitaal Maatjespunt heeft.

Een ‘Maatje’ is een vrijwilliger die een-op-een gekoppeld wordt aan een deelnemer. “Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken bij een klusje of behoefte hebben aan een praatje”, vertelt Henny Zomer, vanuit het Vrijwilligerspunt Raalte één van de initiatiefnemers van het Maatjespunt. “Veel mensen krijgen die hulp van familie, vrienden of buren, maar niet voor iedereen is dat vanzelfsprekend. Het is dan fijn om te weten dat je in contact kunt komen met hulpbieders die uit de buurt komen en met alle plezier een handje komen helpen! Een Maatje.”

Zie verder staging2.maatjespuntraalte.nl. Via deze website kunnen organisaties vacatures plaatsen voor Maatjes, maar inwoners uit de gemeente Raalte kunnen ook via deze website kenbaar maken dat ze Maatje willen worden voor een bepaalde klus of vraagstuk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.