Home / Sallandcentraal / Introductiecursus mindfulness in Dorpshuus

Introductiecursus mindfulness in Dorpshuus

HEINO – De praktijkondersteuners van de huisartsenpraktijk (POH-GGZ) starten in februari met een introductiecursus mindfulness in het Dorpshuus Heino. De cursus bestaat uit vier dinsdagochtenden.

Het gaat om een kennismaking met de diverse mindfulnessoefeningen en -technieken. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mindfulness vooral effectief werkt bij angstklachten, milde depressie, chronische pijn en verslaving. Het beoefenen van de aangeleerde technieken bleek even effectief als andere bewezen behandelingen.

De lessen zijn gepland op 12 en 26 februari en 5 en 12 maart van 9.15 tot 11.15 uur. Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Voorafgaand aan deelname is een korte kennismaking van belang. Daarvoor kan men contact opnemen met de eigen huisarts of met de POH-GGZ-ers Helen Blom of Kees van der Linde via de balie van de huisartsenpost of telefonisch via 0572-398929. De deelnamekosten bedragen 25 euro.

Lees ook

Niels Folgers lijsttrekker van D66 Raalte

RAALTE – De leden van D66 hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 Niels Folgers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.