Intersport Schutte verkocht aan Alexander Bols

Na bijna 110 jaar verdwijnt de naam Schutte uit de Herenstraat in Raalte

RAALTE – Na (bijna) 110 jaar verdwijnt op 1 maart de naam Schutte uit de Herenstraat in Raalte. Han Schutte, de derde generatie aan het roer, heeft de bekende sportzaak verkocht aan Alexander Bols. Deze zoon van de vroegere schaatsvedette Jan Bols (die nog veel in de winkels van zijn zoon is) heeft in onder meer Hoogeveen, Emmen, Drachten en Enschede al sportzaken onder de naam Intersport Bols.

“Alexander heeft dezelfde sportbeleving als wij, dat zie je ook terug in zijn winkels. Bovendien, onze vaders kochten vroeger al samen sportspullen”, zo herinnert de 56-jarige Han Schutte zich. Zijn vader Herman overleed net na Kerst, maar had geen enkel probleem met de huidige verkoop. “Integendeel, hij zag altijd al dat mijn echte passie en belangstelling bij de producten en de productontwikkeling lag.”
Han liep al wat langere tijd rond met het idee om de zaak te verkopen. “Zeker in de toekomst moet je minstens vier of vijf winkels en webshops hebben, zo snel gaan de ontwikkelingen nu in de sportwereld. Het was ook een fikse domper dat mijn plannen met oud-Tijenraan als groot sportmedisch advies- en behandelingscentrum een jaar geleden geen gehoor vonden bij de gemeente Raalte. Verder is er geen opvolger, dat is een gegeven, maar het allerbelangrijkste is en blijft dat ik gewoon geen echte manager ben. Mijn passie was en is de sporter adviseren en begeleiden zodat hij of zij de goede schoenen koopt. Bij dat product ligt mijn interesse. En niet bij de helft van mijn tijd die ik als manager moet doorbrengen.”
Rentenieren gaat hij in ieder geval niet. “Ik word ambassadeur voor een goed en gezond sportmedisch beleid bij sportverenigingen. Samen met podologen en fysiotherapeuten wil ik besturen van clubs en verenigingen helpen bij het opzetten van een goed beleid op dit terrein, van de jeugd tot de selectieteams. Alexander is de baas want twee ondernemers samen aan het roer lijkt ons beiden niet goed. Op basis van een projectplan ga ik voorlopig onbetaald aan de slag. Ik moet me dus echt bewijzen.”

Teamsport

“Dit soort werk doen we natuurlijk nu ook al, onder meer in ons eigen lab in de winkel en bij de verenigingen op locatie, maar dan alleen nog in Salland. Straks kan dat vanuit alle winkels van Intersport Bols. Ik denk zelf dat dit heel groot kan worden en dat ik op termijn daar mijn geld mee kan verdienen. In de toekomst hoop ik ook aan de slag te gaan met het adviseren van betaald voetbalclubs over wat bijvoorbeeld het beste schoeisel voor elke speler is.”
De acht medewerkers van wat nu nog Intersport Schutte heet gaan in principe mee naar de nieuwe eigenaar. Alleen bedrijfsleider (sinds 2006) Peter Kalkman en office manager Martijn Nijboer (beiden komen uit Olst-Boskamp) gaan iets heel anders doen. Zij worden samen met Bols eigenaar van de teamsporttak die straks Intersport Bols Teamsport gaat heten. Ondersteunen en ontzorgen van sportclubs op alle mogelijke terreinen, met korte lijntjes en veel deskundigheid, zo omschrijft het duo hun nieuwe bedrijf. Dat kan uiteen lopen van de levering van alle mogelijke sporttenues en trainings- en wedstrijdballen tot de kleding van de kantinemedewerkers en het drukwerk voor de leden en sponsors.

Foto: Vanaf 1 maart verdwijnt de naam Schutte van de bekende Raalter sportzaak en heet die voortaan Intersport Bols. De huidige eigenaar Han Schutte (midden) slaat een eigen weg in. Dat geldt ook voor de huidige bedrijfsleider Peter Kalkman (links) en officiemanager Martijn Nijboer, zij gaan verder als Intersport Bols Teamsport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.