Intentieovereenkomst over herontwikkeling Abersonterrein Olst

OLST – De gemeente Olst-Wijhe, SallandWonen en Nikkels Projecten hebben een intentieovereenkomst gesloten over de herontwikkeling van het Abersonterrein en aangrenzende gronden in Olst. Deze intentieovereenkomst houdt in dat SallandWonen en Nikkels het oude fabrieksgebouw gaan slopen en circa 62 woningen kunnen realiseren. Twintig woningen worden sociale huurwoningen.

Met deze gebiedsontwikkeling wordt een aantal actuele zaken opgepakt dat al geruime tijd hoge prioriteit heeft bij de gemeente. Allereerst wordt voorzien in een behoefte aan woningen, zowel voor de vrije sector als voor de sociale huursector. Daarnaast wordt de sloop opgepakt van de oude Abersonfabriek. Tevens worden een aantal noodzakelijke milieu- en bodemsaneringen uitgevoerd. Ook betekent de ontwikkeling een kwaliteitsimpuls voor de dorpsrand van Olst-Oost. De doorgaande fietsverbinding tussen de nog aan te leggen Ter Stege-tunnel onder het spoor door en het sportcluster bij de Hooiberg, wordt door deze gebiedsontwikkeling ook verder mogelijk gemaakt.

Uitgangspunten

De gemeente heeft een nota van uitgangspunten vastgesteld waaraan de gebiedsontwikkeling Aberson/Olst-Oost moet voldoen. Binnenkort gaan SallandWonen en Nikkels weer in gesprek met de omwonenden over de verdere uitwerking van deze ontwikkeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.