Inloopbijeenkomst herinrichting Hof van Rakhorst

HEINO – De gemeente Raalte gaat aan de slag met een kleine, groene herinrichting van het Hof van Rakhorst in Heino. Samen met inwoners en belanghebbende organisaties wordt er een herinrichtingsplan opgesteld. Tijdens de eerste inloopbijeenkomst hierover op 26 februari haalt de gemeente de wensen van de betrokkenen op. Dit moet leiden tot een eerste schetsontwerp. Geïnteresseerden voor deze bijeenkomst zijn om 19.30 uur van harte welkom in het Dorpshuus in Heino.

Om de monumentale beuk in het Hof van Rakhorst beter te beschermen tijdens de Pompdagen heeft de boom meer ruimte nodig. In overleg met Stichting Heija is besloten om de tent richting de zuidzijde van het hof te verschuiven. Dit vraagt om extra ruimte. Daarnaast ligt er momenteel een verhoogd podium dat niet gebruikt wordt; wordt de conditie van de bolbomen steeds minder en is er ruimte voor verbetering van het groen. Reden voor de gemeente om het Hof van Rakhorst anders in te richten. De gemeente presenteert het voorlopige ontwerp tijdens een tweede inloopbijeenkomst op een nader te bepalen moment in maart. Hieruit volgt een definitief ontwerp. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in juni starten. In verband met het plantseizoen worden plantwerkzaamheden in het najaar uitgevoerd.

3 REACTIES

  1. Een aantal jaren geleden was er een enthousiaste discussie gaande om de vroegere muziekkoepel van de Hof van Rakhorst, waarvan nu alleen het podium nog over is, weer in ere te herstellen. Komt dat nu weer aan de orde?

    • Dat zou fantastisch zijn!
      Er verdwijnen door sloop, soms kan het niet anders, al zoveel herinneringen in de gemeente Raalte…
      Zou het daarom niet geweldig zijn als de muziekkoepel van Heino in oude glorie zou worden hersteld? Gewoon een replica van de oude? Persoonlijk vind ik dat tocb het best passen bij de Hof van Rakhorst. En de fundering ligt er toch al!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.